ECA: alternativă pentru dezinfecţia chimică a apei

 

Apa electrochimic activata (ECA-water) este o alternativă ecologică faţă de dezinfectanții actuali. Reducerea utilizării produselor chimice este principalul avantaje.

Folosind unitatea ECA, apa electrochimic activata poate fi produsă la faţa locului. Materiile prime necesare sunt  apa de la robinet deudrizată și sare naturală. Clorura de potasiu (KCl) este utilizată de obicei în horticultură, dar poate fi folosită și clorura de sodiu (NaCl). Prin trecerea soluției sărate printr-un modul cu doi electrozi, în care există curent electric continuu, apa sărată este electrolizată. Gazul de Clor  (Cl2) și oxigenul (O2) se formează în cea mai mare parte la electrodul pozitiv (anod). Clorul gazos se dizolvă în lichid  pentru a forma acidul hipocloros (HClO), cu alte cuvinte clor activ și acid clorhidric (HCI). Hidrogenul (H2), este evacuat în aerul exterior, și hidroxidul de potasiu sau de sodiu se formează, la electrodul negativ (catod).

pipa HU Elimină biofilmul  în conducte și sisteme de apă.
pipa HU Elimină biofilmul care este ascunzătoare pentru patogeni de plante.
pipa HU Dezinfecția și agentul de curățare evită înfundarea.
pipa HU Eficientă și rentabilă.
pipa HU Apă curată și sigură pentru toate culturile horticole.
pipa HU Nu există nici un risc de rezistență.
pipa HU Necesar: apă, energie electrică și clorură de potasiu.

 

 

 

  

 

 

 Produs mai stabil
Când se utilizează o tensiune mai mare de 4 volți se pot forma, de asemenea, cantități mici de alți agenți de oxidare, cum ar fi hipocloritul, ozon și apă oxigenată. Deoarece compușii cu clor sunt mai stabili decât în alte produse clorurate, cum ar fi înălbitorii, activitatea este de cinci ori mai puternică datorită perioadei mai lungi de activitate. Un avantaj este, de asemenea, că apa tratată cu unitatea ECA revine la materiile prime din care este produsă. Datorită capacităţii puternice de dezinfectare a  clorului activ, apa activată are activitate împotriva unei game largi de bacterii, ciuperci, virusi, alge, protozoare si nematozi. Aplicațiile cunoscute sunt pentru dezinfectarea semințelor, curățarea rezervoarelor și instrumentelor, îndepărtarea biofilmului din conducte și dezinfectarea florilor, fructelor și legumelor.

Comparaţie
Apa tratată ECA nu poate fi comparată pe o bază unu la unu cu alte metode de dezinfectare. Fiecare metodă are propriile avantaje şi dezavantaje. dezinfecția apei prin UV și încălzire se numește punct de dezinfecție, deoarece apa este dezinfectată într-un punct din sistem. Dezavantajul acestei dezinfecţi este faptul că nu controlează biofilmul și nu păstrează conductele curate. Avantajul apei activată este faptul că clorul activ funcționează prin întregul sistem de apă.

Avantajul UV si incalzire este capacitatea sa de a controla si face mari schimbări în cantitatea de agenți patogeni. Atunci când se utilizează apa ECA din caza unei creșteri bruşte ă a materiei organice sau a agenților patogeni necesită o ajustare a dozei de clor activ. De aceea, acest lucru necesită măsurare continuă și modificarea dozei. Utilizarea apei electrochimic activată este un plus bun față de metoda actuală de dezinfectare a apei.

 

Contactaţi-ne!

Pentru mai multe informaţii, vă rugam luati legatura cu colegii nostri.

Read 2068 times