Tehnologie irigare şi fertiirigare sere şi livezi

 

Vocom

 

VOCOM, unitate de irigare şi fertiirgare, personalizată

Unitatea de fertiirigare Royal Brinkman Vocom, reprezintă în horticultură, în întrega lume de mulţi ani, precizitatea şi încrederea. Vocom-ul este un sistem de dozare cu dotare completă, care conţine, filtrele, pompele, bazinul de mixare, masura dubla a Ec-ului şi pH-ului, canale de dozare cu extindere până la 4 culturi şi panoul de comandă împreună cu computerul aparţinător de acesta. Se poate folosi atât pentru fertiirigarea prin picurare cât şi pentru fertiirigare, irigare prin aspersie şi chiar şi pentru irigarea prin scufundare (flux-reflux).

HU további ROM 

 

Irigarea în livezi

In livezi, în aceași măsură ca și în orice seră horticolă, joacă un rol foarte important, calitatea şi cantitatea de apă dozată. Irigarea eficientă, în prezent, este automatizată, un lucru uşor de obţinut prin sisteme de irigare personalizate.

Firma Brinkman, a pregătit un plan de oferte pentru irigare livezi, celor interesaţi sa aplice pentru acest tip de proiecte.

Acestea, in functie de cerinte, pot fi compuse din urmatoarele:
- unitate de fertiirigare personalizată (Vocom, Dosatron)
- bazin de apă (înmagazionare)
- bazine soluţie de baza
- turboinline furtun cu perete  rigid pentru irigare prin picurare
- capilare picurare
- diferite filtre (filtru cu nisip, filrtu cu plasa)
- conducte din PVC, valve irigare

 gyümölcsös21     gyümölcsös11    dosatron21

 

Calculele noastre, pe baza condiţiilor locale,  au adeverit că o unitate de fertiirgare în cel putin 1 an şi cel mult 3 ani  isi scoate costurile.

Irigarea intr-o livadă nu trebuie sa fie privită ca şi o dezvoltare ci trebuie să fie parte integrată a acesteia.  In livezi microirigarea este absolut justificata. Microirigarea este cel mai modern mode de irigare, deoarece nu irigăm solul ci irigăm şi fertirigăm plantele în funcţie de cerinţele acestora şi de stadiul de dezvoltare. Microirigarea este de două tipuri: prin picurare sau prin aspersie. In prezent cel raspândit mod de irigare este cel prin picurare.

Deci putem afirma că în România, datorită condiţiilor climatice, dezvoltarea şi modernizarea livezilor, este practic, imposibil de realizat fără sisteme moderne de fertiirigare. In lipsa acesteia  nu se poate cultiva cu succes economic si calitativ.

 

Contactaţi-ne!

Pentru mai multe informaţii, vă rugam luati legatura cu colegii nostri.Read 3047 times